• Berita Terkini

    Friday, June 23, 2017

    Eh..., Ketemu Maning

    Dina kuwe Markonah pas agi liwat maring pasar manuk, weruh ana manuk wulune warnane katon apik pisan.

    “Kiye manuk apa pak wulune apik temen?” Markonah takon.

    “Kiye manuk beo, bisa ngomong loh Bu,” bakul manuke semaur.

    Mbarang kaya kuwe bakul manuke cerita nek manuk beo kiye didol murah cuman 100 ewu.

    “Deneng murah temen, anu mriyang apa?” Markonah takon.

    “Ora mriyang sih Bu, cuman kiye manuk gemiyen sing ngingu kuwe manggone nang umah bordil dadi kadang-kadang sok metu omongan sarune, mulane didol murah,” bakul manuke semaur.

    Akhire Markonah tuku manuk mau sekurungane, terus digawa ngumah dicantelna nang ruang tamu. Kocapa, ora suwe, bojone ya si Kemplu bali. Lah ujug-ujug, si manuk ngoceh. "Eh, bapake. Ketemu maning....Ketemu maningg..." omonge.

    Markonah kejungkel.(*)

    Berita Terbaru :


    Scroll to Top